Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Teljes jogú olimpiai sportág lesz a sportmászás 2028-ban

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség örömmel értesült róla, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó tanácsa a 28 alapsportág között javasolta a sportmászást a 2028-as Los Angeles-i olimpia előzetes programjába. A végleges döntést a pekingi téli olimpia alatt összeülő közgyűlés mondja majd ki, de ez várhatóan már csak formaság lesz. A sportmászás mellett a gördeszka és a szörf is megkapja ugyanezt a lehetőséget.

03 febr. 2022
Kategória: Outdoor

Riesing Eszter és Tusnády Nimród nyerték a 2021-es sportmászó boulder magyar bajnoki címet

A Gravity Magyar Kupafordulóval zárult az 2021-es boulder versenyszezon, melynek végén az első idei magyar bajnokokat avatta a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség.

03 dec. 2021
Kategória: Outdoor

Új sportág a láthatáron - a Hike and Fly bemutatása

Korábban hírt adtunk (9.4 kilométer mászás és repülés egy nap alatt Pascal Purin új "Hike and Fly" világcsúcsa) egy új outdoor sportról. Azóta sok kérdés érkezett hozzánk, hol és hogyan lehet megismerkedni, kipróbálni ezt a nem mindennapi sportágat. A hazai siklóernyős élet egyik tapasztalt képviselőjét, Tasi Gábort kerestük meg a témában.

14 okt. 2016
Kategória: Outdoor

9.4 kilométer mászás és repülés egy nap alatt Pascal Purin új "Hike and Fly" világcsúcsa

Az osztrák Pascal Purin június végén új világrekordot állított fel. Ő repülte át és mászta meg a legtöbb függőleges (vertical) métert 24 óra leforgása alatt. 9400 méter lett az új csúcs. Ez a Hike and Fly.

29 júl. 2016
Kategória: Outdoor

Nepál kitiltaná a kezdő mászókat az Everestről

Kitiltaná a kezdő hegymászókat a nepáli kormány a világ legmagasabb csúcsáról és számos korlátozást vezetne be. A Mount Everestet évente több százan másszák meg a kiépített útvonalnak és a serpa segítőknek köszönhetően, viszont a több ezres próbálkozó miatt többször forgalmi dugó alakul ki a csúcs alatt, ami számos fagyást és több ízben halálos balesetet jelentett.

30 szept. 2015
Kategória: Outdoor

Superior XP 977 karbon és XP 949 alu MTB kerékpár teszt - Mester Bálint és Gyurkó Péter

Az X2S Superior TEAM tagjai nemcsak versenyeznek, hanem tesztelnek is a SUPERIOR kerékpárokkal. AZ első hónap használatának eredményeit, az első benyomásokat gyűjtöttük össze Mester Bálint és Gyurkó Péter tapasztalataiból.

A kerékpárokat edzésre, felkészülésre és éles már nemzetközi versenyzésre is használták a sportolók. 

14 máj. 2015
Kategória: Archív

X2S-KONA TEAM portré: Hasenfratz Péter MTB Master Európa-bajnok

A Graz mellett megrendezett UCI versenyen a X2S-KONA TEAM versenyzője, Hasenfratz Péter abszolút 4.-ként ért célba, kategóriájában ezzel megszerezte az első helyet, mellyel MTB maraton Master Európa Bajnok lett. A X2S-KONA TEAM készített vele egy személyes interjút.
09 szept. 2009
Kategória: Archív

Terem Terep Triatlon - 02.24.

ImageIsmét megrendezésre kerül a TTT, amely érdekes színfolt a téli versenyek palettáján. A távok és a pálya miatt inkább buli, de mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy a téli felkészülését feldobja - és találkozzon régi ismerőseivel. És 2008-ban talán ismét lesz tereptriatlon - hegymászótereptriatlon az Oszolyon (az országúti változatot rendszeresen megrendezik).
04 dec. 2007
Kategória: Archív

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk