Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

A Mt. Fuji 100 futóversenyen Courtney Dauwalter hatalmas előnnyel nyerte a női versenyt, összetettben a harmadik helyen érkezett célba

  • Állapot: Aktuális

A legenda, Courtney Dauwalter hatalmas győzelmet aratott a női futamban a Mt. Fuji 100-as ultrán – összetettben a harmadik helyen végzett szorosan a kínai Guomin Deng és Qin Guidu duó mögött. Az amerikai szupersztár, Dauwalter, minden idők egyik legnagyobb női ultrafutója, hihetetlen 2023-as éveadot élt meg, amely a Western States + Hardrock + UTMB példátlan tripla győzelmi sorozatát is magában foglalta.

29 ápr. 2024 Hozzászólás: Hozzászólás  
A Mt. Fuji 100 futóversenyen Courtney Dauwalter hatalmas előnnyel nyerte a női versenyt, összetettben a harmadik helyen érkezett célba Foto: www.runtothefinish.com

Idén folytatta, februárban ismét győzelmet aratott a The North Face Transgrancanaria ultra terepfutáson. Ez volt a harmadik forduló a 2024-es World Trail Majors versenyen, és most már szinte lehetetlen lesz felülmúlni az összesített eredményét, mivel Japánban ilyen domináns befutóval ért célba a sorozat negyedik futamán.

Tiszteletet érdemel Deng is, aki a féltáv előtt vette át a vezetést, és remek teljesítményt nyújtott: 19:10:34 idővel ért célba Guidu és Dauwalter előtt valamivel több mint 10 perccel.

A verseny helyi idő szerint éjfélkor kezdődött, és Dauwalter hamarosan egyedül volt a női versenyben, és soha nem fenyegette senki, a közelében sem voltak. Hajnalban már fél órával megelőzte legközelebbi női riválisát, majd szinte az összes férfi éllovas mellett is elfutott. Összesítésben a nyolc segélyállomás közül a harmadiknál már a hatodik helyre került, és mire a hetedikhez ért, már csak Guidu és Deng volt előtte.

A nyolcadiknál, az utolsónál Dengnek 20 perces előnye volt, de Dauwalter és Guidu most egymás mellett futottak, és hét mérfölddel a vége előtt körülbelül egy mérföldre csökkentették a különbséget. A cél azonban túl korán jött ahhoz, hogy megszerezzék az összesített győzelmet, Guidu a második lett 19:20:52-vel, 30 másodperccel Dauwalter előtt.

Ez egy újabb hihetetlen teljesítmény Dauwaltertől, amikor 2018 óta először tért vissza a versenyre.

És bár az évről évre való összehasonlítás köztudottan trükkös – az útvonalváltozások, a változó körülmények és egyebek miatt –, a versenyen való részvételkor azt mondta, hogy „szórakoztató lesz látni (remélhetőleg) mennyit fejlődtem és tanultam a 100 mérföldes futásról az elmúlt hat évben.”

2018-ban ő volt az első nő, aki 24 órán belül ért célba (23:57:48), összesítésben pedig 16. lett, Dylan Bowman pedig 19:21:21-cel szerezte meg a címet. 2024-ben Dauwalter ideje 19:21:22 volt!

Mindez kiemeli ennek a legutóbbi futásnak a teljesítményét – amelyet "védjegye" szerint valósított meg: mosolyogva teljesítette gyakorlatilag az egész 100 mérföldes távot, bár a testét terhelő erőfeszítést jól illusztrálta a verseny utáni interjúja, amelyet kissé késve kellett elkezdeni, hogy legyen ideje kicsit pihenni, regenerálódni. A japán Yukari Seimiya másodikként több, mint négy órával később ért célba.

A következő nagy cél Courtney számára az lesz, hogy visszatérjen, hogy megvédje Hardrock címét – és ezúttal anélkül, hogy 20 nappal korábban megnyerné a Western States versenyt!

Dauwalter csillagként született meg 2017-ben, amikor berobbant az ultrafutó életbe és lenyűgöző győzelmet aratott a tekintélyes Moab 240-en, egy epikus 240 mérföldes versenyen Utah sivatagi tájának kegyetlen terepén. Versenyfölénye, hajthatatlan elszántságával párosulva, a nézőket és a versenyzőtársakat egyaránt ámulatba ejtette.

2024 Mt. Fuji 100, április 26. - 100 mérföld

FÉRFI

  1. Guomin Deng (CHN) – 19:10:34
  2. Qin Guidu (CHN) – 19:20:52
  3. Ryo Murata (JPN) – 20:27:14

  1. Courtney Dauwalter (USA) – 19:21:22
  2. Yukari Seimiya (JPN) – 23:36:55
  3. ChiYee Yan (HKG) – 26:15:46

Forrás: run247.com 

Utoljára frissítve: kedd, 30 április 2024 14:31

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk