Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Hegyifutó Európa-bajnokság Franciaországban Szabó Sándor kiváló eredményével (+videó)

  • Állapot: Archív
Július 12-én rendezték meg Franciaországban a 13. Hegyifutó Eb-t, ahol a 26 nemzet között természetesen a magyar csapat is képviseltette a magát.

Előzetesen a 2013-as hegyifutó magyar bajnok Szabó Sándortól vártuk a legjobb teljesítmény és ez be is igazolódott, hiszen az előkelő 29. helyen futott be a technikás pályán.

Ez minden idők legjobb hegyifutó Európa-bajnoki magyar helyezése. A mezőny erősségére jellemző, hogy több neves hegyifutó is a vert mezőnyben végzett.

16 júl. 2014 Hozzászólás: Hozzászólás  

Magyar csapat terepfutó EB 2014

A hatszoros Európa-bajnok török Ahmet Arslannak ezúttal be kellett érnie a 8. hellyel, valamint az elmúlt két évben világkupa összetett második Alex Baldaccini is csak a 20. lett.

Egy körön belül 250 méter fel és le szintkülönbség volt a 4,2 km-es pályán. A férfiaknak 3, míg a hölgyeknek 2 kört kellett futniuk.

„Életem első Hegyifutó Európa-bajnokságán vettem részt - kezdte értékelését Szabó Sanyi. Nagyon megszenvedtem ezért a 29. helyért. Tulajdonképpen tapasztalatszerzés volt a legfőbb célom, ha ezt helyezésre kellene kivetíteni, akkor azt mondanám, hogy a VB-n elért 47. helyemnél szerettem volna előrébb végezni, mint ahogyan ez sikerült is. Nagyon élveztem, jó volt ilyen erős és technikás pályán futni. Remélem, hogy lesz még lehetőségem ilyen szintű versenyeken indulni! ”

A férfiaknál az olasz Dematteis ikertestvérek uralták a mezőnyt; Bernard nyert, Martin pedig harmadik lett, aminek köszönhetően a csapatversenyben is ők végeztek az élen.

A Szabó Sándor, Pelsőczy Attila (48. hely) és Fonyó Sándor (54. hely) összetételű magyar trió 11. helyezést ért el.

A nőknél a többszörös világ – és Európa-bajnok osztrák Andrea Mayr győzött magabiztosan. Csapatban itt is az olaszok diadalmaskodtak.

A nők közül Kodzsagogov Zsaklin az 55., Zoltáni Tenke az 57., Laluska Zsuzsa pedig az 58. helyen ért célba, csapatban a 15. helyen végeztek.

  Forrás: MAHFUSZ | WEB: www.wmra.ch |

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk